{:sq}

Ndërkombëtare të pasurive të patundshme ndërmjetësi Tranio motive nga cilat vende dhe qytete janë më interesante për të blerësit nga Moska planifikuar për të blerë një shtëpi të dytë dhe krahasoni preferencat e banorëve të kryeqytetit dhe rajonet në periudhën qershor të 2015-maj 2016.

Më të njohura të vendeve të

Analiza e Internetit përdorues pyetje Moskë tregoi se blerësit potencial nga kryeqyteti janë më të interesuar në pronë në Spanjë, SHBA, Bullgaria, Italia dhe Turqia.

  E Muscovites Banorët
rajone të tjera të Rusisë
1 Spanjë SHBA
2 SHBA Spanjë
3 Bullgaria Bullgaria
4 Itali Greqia
5 Turqi Tajlandë
6 Gjermani Turqi
7 Greqia Gjermani
8 Francë Republika Çeke
9 Mali i zi Itali
10 Qipro Mali i zi

Ky kërkim pyetje Metropolitane blerësit janë të ndryshme nga pyetjet e njerëzve nga rajone të tjera të Rusisë, për shkak të disa rrethanave:

  • Muscovites janë gjithnjë në kërkim për strehim në shtrenjtë vendeve. Për shembull, top 10 kërkesat e banorëve të rajoneve nuk mund të marrë të popullarizuara në mesin e Muscovites Franca, dhe Italia është vetëm në 9-th rresht (për krahasim, Muscovites — me 4). Statistika Google AdWords tregon se kërkesat për pronën në këto dhe të tjera vende tradicionalisht konsiderohet të jetë i shtrenjtë (BRITANI të madhe, Zvicër), që vijnë nga Moska në mesatare për 50 % më shumë se sa nga rajonet. Kjo është për shkak se, sipas Rosstat, të ardhurat e banorëve të kryeqytetit është dy herë më e lartë se në Rusi, në mesatare.
  • Gjeografike faktor. Për shkak gjeografike situata disa tregjet janë më pak të njohura në Moskë se në të tjera ruse të rajoneve. Për shembull, banorët e Primorsky Krai janë të interesuar në pronë në Tajlandë janë tre herë më shumë gjasa se Muscovites dhe Shën Petersburg banorët janë dy herë më shumë në kërkim për informacion në lidhje me shtëpitë dhe banesat në Finlandë.
  • Dallimet kulturore. Zgjedhja e vendeve dhe qyteteve për një shtëpi të dytë është ndikuar nga shumë faktorë, kulturor dhe karakteristika nuk janë në vendin e fundit. Kështu, banorët e Tatarstan, ku një pjesë të madhe të popullsisë është Myslimane, rreth 70 % më të Muscovites të interesuar në pasuri të patundshme në Turqi (Stamboll).
Читайте также:  {:sq}Si për të nxjerrë të ardhura nga festa e pronës në Francë

Qytetet më të njohura

Më të popullarizuara në mesin e Moskës blerësit e pronës jashtë shtetit në qytet — Miami, new York, Dubai, Barcelona dhe Londër. Në të gjitha qytetet e pesë të lartë, përveç në Barcelonë, banimit është më e shtrenjtë, se sa në Moskë, ku sipas faqes Numbeo.com një katror kushton një mesatare prej $ 4 400. E huaj e pasurive të patundshme shumë më e shtrenjtë për Rusët pas zhvlerësimit të rubla 2014-2015.

  Qyteti Kostoja e strehimit
në zonat Qendrore,
dollarë./m2
1 Miami 5 175
2 New York 14 721
3 Dubai 4 619
4 Barcelona 4 121
5 Londër 22 434
6 Los Angeles 6 141
7 Pragë 3 320
8 Tenerife 2 010
9 Berlin 3 987
10 Burgas 939
Читайте также:  {:sq}Top 10 vendet, ku Rusët në kërkim për punë të jashtme të pasurive të patundshme

Muscovites kërkesa edhe më të shtrenjtë të qytetit. Kështu, në rrethet Qendrore të nju Jorkut dhe Londrës kostoja mesatare e banimit e kalon 10 mijë dollarë./m2.

Sipas parashikimeve Tranio, në 2016-2017, më i madhi i kërkesës mes Muscovites dhe banorët e rajoneve do të përdorë të vërtetë Spanja, SHBA-të dhe Gjermania. Ajo është e këto tregje që do të ofrojnë klientëve mbrojtja më e mirë kundër rreziqet e ekonominë ruse dhe për të ndihmuar për të ruajtur kapitalin.

Darya Berezina, Julia Kozhevnikova, Tranio