{:sq}

Hulumtimi, i kryer nga Tranio në vitin 2017, kanë treguar se shumica e realtors (81 %) besojnë se investitorët rus rrallë e vënë paratë në real estate fondeve.

Së shpejti, megjithatë, kjo metodë e investimit mund të bëhet më popullor. «Sipas tonë parashikimeve, në vitet 2017-2018 do të jetë e Rusëve për të mësuar më shumë në lidhje me pasuri të patundshme fondeve, dhe gradualisht do të lëvizin në këtë drejtim. Ajo shpesh është më i përshtatshëm format se sa e pavarur të blerë dhe të mëvonshme të menaxhimit të institucionit,»— thotë menaxhimin partner Tranio Georgy Kachmazov.

Në këtë artikull ne do të shpjegojë se si duke përdorur fonde për të investuar në projekte që lidhen me ndërtimin dhe funksionimin e pasurisë së patundshme.

Real estate fondet e punës në skemë:

 • Fondi emëron një kompani të menaxhimit (Fondi për menaxherët);
 • investitorët të investojnë në Fond;
 • paratë e menaxherëve të Fondit për blerjen e pasurive të patundshme;
 • Menaxherët e fondeve do të gjenerojë dhe të dërguar të fitimit të Fondit;
 • pjesë nga fitimet që shpërndahen në mesin e investitorëve: ata të fituar në proporcion me pjesën e tyre në Fond të marrin një pjesë të të ardhurave nga qiraja ose rishitje.
 • E fondeve të investimeve shumë avantazhe:

  • të vogla pragun për të hyrë në të — nga 1 mijë deri në 30 mijë euro (për krahasim: për të blerë të lëngshme apartamente kërkon një minimum prej 100 mijë euro);
  • lehtësinë e blerjes-shitjes së aksioneve dhe njësitë (në fondet publike kjo mund të bëhet në çdo kohë);
  • menaxhimit profesional (nuk kërkohet për të shpenzuar personale menaxhimit të kohës);
  • diversifikimi i portofolit të investimeve;
  • më të mëdha të likuiditetit në krahasim me investimet direkt në pasuri të patundshme.

  Megjithatë, nuk është një pengesë të konsiderueshme: është e vështirë për jo-rezidentët për të investuar në fonde të huaja.

  Thotë eksperti Tranio Alexander Chernov: «Investuar në American fondet fizike të subjekteve jo – rezidente është e vështirë për një numër arsyesh. Më platformat janë të organizuara si investimeve të pasurive të patundshme beson (Investimeve të Pasurive të patundshme Beson, REITs), të cilat janë të liruara nga tatimi dhe për të zhvendosur barrën e taksave mbi të ardhurat nga real estate investime për aksionerëve të saj (investitorët). Kjo strukturë është e dobishme për banorët e SHBA, e cila është përdorur shpesh për të investimeve nga fondet e tyre në pension llogaritë e investimeve, të cilat, nga ana tjetër, kanë gjithashtu një mënyrë preferenciale të tatimeve. Por investitorët e huaj që të investojnë në të tilla SHBA fondet do të duhet të paguajnë të konsiderueshme të të ardhurave tatimore dhe vetë-paraqesë një kthim i taksave në SHBA, pasi fondet nuk janë agjentët tatimor. Përveç kësaj, Deklarata është e mundimshme dhe i shtrenjtë. Investitorët potencialë nga Rusia gjithashtu do të përballen me vështirësi kur bëhet transferimi i fondeve nga bankat ruse në American Fondin e llogarive dhe për kthimin e kapitalit të llogaritë në Federatën ruse. Më platformat nuk janë projektuar për të punuar me të huajt dhe të supozojmë se investitorët kanë një llogari Bankare në Shtetet e Bashkuara. Në të njëjtën kohë për të na hapur një llogari Bankare pa një numër të sigurimeve shoqërore, një AMERIKAN, adresën ose një vizë afatgjate është problematike dhe në çdo rast të kërkojë personale dhe prezencën e udhëtimit në këtë vend.»

  Megjithatë, sipas Drejtorit të shërbimeve financiare Tranio Kirili Schmidt, për të investuar në REIT në bursë — në letra me vlerë. «Në këtë skenar të paraqesë një kthim i taksave në SHBA nuk kanë», thotë ai.

  Llojet e mjeteve

  Për ata që ende i vendosur për investime të tilla, për starters, ajo është e rëndësishme të dini llojin e Fondacionit për të kuptuar se si dhe gjatë asaj periudhe do të marrë një fitim.

  Ka disa lloje të fondeve.

  1) përdorimi i fitimit:

    Grumbullimi I Fondit Të
  (Grumbullimi, Acc)
  Fondi për qëllim
  të ardhurat
  (Të Ardhurat E Inc)
  Metoda e përdorimit të fitimeve Fitimet janë riinvestuar të kthyer në Fond për të blerë karakteristika të tjera ose të aksioneve Fitimi është kredituar për investitorin e llogari Bankare
  Qëllimi i Fondit Rritja dhe ngritja e bazës objekte për të gjeneruar shtesë të jepnin Vetëm të ardhurat e

  Shumica e fondeve janë fokusuar edhe në zgjerimin dhe sigurimin e të ardhurave.

  2) me anë të ofertave mbi shkëmbimin:

    Të listuara
  (të shënuara)
  Unlisted
  (jo të listuara)
  Çështja e aksioneve Çështja e aksioneve Nuk çështja e aksioneve
  Statusi ligjor — investimeve të pasurive të patundshme beson (Investimeve të Pasurive të patundshme Beson, REITs)
  — kompani të pasurive të patundshme kompani aksionare
  — fondet e ndërsjella (njësia e beson, ose fondet e përbashkëta)
  — fondet pensionale (skemat pensionale)
  e një përgjegjësi të kufizuar, ortakëri (e kufizuar partneriteteve)

  «Informacioni nuk është i shënuar fondet në dispozicion për investitorët është jo më pak se të listuara. Kjo është një e mirë e rregulluar industrinë. Duke investuar në të ndërsjellë të investimeve të Fondit të shitjes me pakicë investitori më e thjeshtë se sa Fondi për të këmbimit, dhe të këtij segmenti të tregut sa më transparent», thotë Kirill Schmidt.

  3) në kuptim të investimeve:

    E hapur
  (i hapur)
  Mbyllur
  (mbyllur pa fund)
  Kohë para shitjes së aksioneve Investitori mund të blejë njësi ose për të paraqitur aksionet për shpengim për menaxhimin e kompanisë për çdo ditë pune Krijuar për një periudhë të kufizuar (5-10 vjet). Gjatë kësaj periudhe investitori nuk mund të tërheqin fondet e tyre nga Fondi. Shpengimin e një njësie ndodh kur e likuidimit të Fondit
  Likuiditeti Të lartë E ulët

  Fondet e specializuar në real estate qiradhënie, ju mund të hapur dhe të mbyllur. Megjithatë, shumica e fondeve të përfshira në ndërtimin e mbyllur, për sa kohë që objekti është duke u ndërtuar, paratë për të tërhequr është e pamundur: ata investuar në komplot, një pus, një ndërtesë në ndërtim e sipër. Të tërhequr nga investimi pas përfundimit të ndërtimit dhe shitjes së ndërtesave, kur Fondit të shfaqet në fondet (megjithatë, investitori mund të rishes e tij ndaj një investitori). Për shembull, Fondi hap në vitin 2015, për të mbledhur shumën e dëshiruar të fondeve nga investitorët dhe të mbështetet në paratë e objekteve për pesë vjet. Pas paratë e mbledhura, Fondi është i shtyrë, në vitin 2020, ai shet objektin dhe paguan të ardhurat e investitorit një fitim.

  Читайте также:  {:sq}Një investitor nga Arabia Saudite do të bëhet i ri, pronarin e hotel "Crillon"

  Fondet duhet të dallohen crowdfunding platforma, gjithashtu përbëjnë investimeve kolektive skemave. «Dallimi kryesor është se ndryshe nga fondet në crowdfunding investitor shpesh zgjedh që projektet për të investuar, dhe të mos jetë e lidhur me detyrimet në para,» thotë Alexander Chernov.

  Strategjia investuese

  Investitori është e rëndësishme të dini se çfarë strategjie veprat e Fondit për të vlerësuar rreziqet dhe profitabilitetit. Strategjia ka katër lloje.

  Strategjia investuese

  Tranio Të Dhënave

  Strategjia Të tjera
  emrat
  Thelbi Rreziqet Yield*
  Core Të blejnë dhe të Mbajnë
  («blerë dhe të mbajë»)
  Blerja e pronës me qira, pa përfshirjen e huave E ulët E ulët
  (2-3 %)
  Core Plus Blerja e pronës me qira në off-qendra vende përdorimin e levave Mesatare Mesatare
  (5-7 %)
  Vlera E Shtuar Vlera E Shtuar
  («rritja e kostos»)
  Rizhvillimit (blerjen e pronave për rinovim, riparime, dhe shitje me një çmim më të lartë) Mesme Mesme
  (7-10 %)
  Oportunist Ndërtim, blerje të pazhvilluar e tokës, objektet me barrët Të lartë Të lartë
  (10 %)

  * në Evropën Perëndimore dhe në Shtetet e Bashkuara të amerikës

  Shumica e fondeve të punës vetëm në një strategji. Por disa zgjedhin dy ose tre për shembull, Core, Core Plus dhe Vlerën e Shtuar. «Në Evropë dhe Shtetet e Bashkuara në kushtet e fondeve të kapitalit është e dominuar nga Core Core dhe më shumë, si ata është një sasi e konsiderueshme e të gjitha më e shtrenjtë dhe e madhe institucionale objektet,» thotë Alexander Chernov.

  Ato fonde që të veprojë nën Thelbësore të strategjisë, zgjidhni një të mirë-krijuar, me rrezikshmëri të ulët të tregjeve me të qëndrueshme të kërkesës dhe çmimet më të larta, dhe për këtë arsye ofrojnë një të ulët të jepnin me qira (2-3 %). Fondet që preferojnë një Bërthamë Plus strategji, të japë një rendimenteve më të larta (7 %), për shkak të investuar në më pak Qendrore vende dhe përdorimin e levave. Më në fund, fondet e specializuar në Vlerën e Shtuar, mund të sigurojë përfundimtar të jepnin deri në 10% për shkak të faktit se investimi investitorët ‘ fonde në tregjet e reja, p.sh. ato ku pritet gentrification, dhe të marrë objektet nën rindërtim për rishitje në një çmim më të lartë.

  Shembuj të fondeve dhe strategjitë e tyre

  «Investitorët kanë detyra të ndryshme: dikush ka nevojë për të ruajtur kapitalin me rrezik minimal dhe kthim dhe dikush është i gatshëm për rrezik të madh dhe pret të lartë për qind në kapitalit të investuar. Perëndimore të tregut të pasurive të patundshme fondet ofron një gamë të gjerë të strategjive, shkallën e rrezikut dhe të kthimit për klientët e saj»,— tha Giorgi Kachmazov.

  Disa të huaj të pasurive të patundshme fondeve dhe strategjitë e tyre

  Të dhënat e fondeve

  Fondi Aberdin Pronën E Besimit Henderson Ligjore & Përgjithshme PropFund NA Master Pronën Banesore Fondi
  Fondi lloji Në natyrë të listuara Në natyrë të listuara Në natyrë të listuara Të mbyllura, që nuk janë Në natyrë të listuara
  Juridiksioni Mbretëria e BASHKUAR Mbretëria e BASHKUAR Mbretëria e BASHKUAR Gjermani Australi
  Strategjia Core Core Core Core Plus Vlera E Shtuar
  Buxhet minimal 5 000 £ 1 000 £ (Acc)
  3 000 000 £ (Inc)
  500 £ 30 000 € N/a
  Gjeografia
  objektet
  BRITANIA e madhe (Londër) Mbretëria e BASHKUAR (South East Anglia) Mbretëria e BASHKUAR Gjermani (Berlin dhe rrethinat, dhe gjithashtu të qyteteve me popullsi mbi 50 mijë njerëz) SHBA (new York, new Jersey; nënvlerësuar vende)
  Llojet
  objektet
  Një 50% komerciale, 20% e zyrave Tregtare dhe zyra e pasurive të patundshme 22 % të objekteve industriale; pjesa tjetër — dyqanet, zyrat, shitjes me pakicë, parqe, depot Apartamente Të lirë në shtëpi 1-4 familja dhe multi-familja e ndërtesave në 20 për 100 apartamente
  Rendimenti,
  % në vit
  2.0 për 2.5 3,1 2,8 7,0–10,0 N/a
  Në ngarkesën e borxhit
  (LTV, %)
  75-80 N/a

  Sipas një studimi nga Shoqata Evropiane për investitorët jo të listuara pasurive të patundshme fondeve (Shoqata Evropiane për Investitorët Jo të Listuara e Pasurive të patundshme të Automjeteve, INREV), shumica e investitorëve në vitin 2016, e zgjodhi strategjinë Vlerën e Shtuar apo Core. Në krahasim me vitin 2015, përqindja e Thelbi dhe Vlera e Shtuar e rritur (nga 82,2 të 86.2 %) dhe Oportunistic është zvogëluar (prej 17.8 për 13.8 %). Kjo sugjeron se në vitin 2016, investitorët janë më pak të gatshëm për të marrë rreziqe sesa më parë. Studimi po ashtu ka raportuar se më të njohura në tregjet për investime — rrezik të ulët (Gjermania, Franca dhe mbretëria e BASHKUAR).

  Në disa tregje pjesa e oportunist strategjitë mund të jenë më të larta. Për shembull, sipas JLL, Spanjë në vitin 2015, ajo ishte 28 % (ndërsa Core dhe Thelbi Plus — 35 %). Ky vend është karakterizuar nga rreziqet më të madhe se sa, për shembull, BRITANIA e madhe dhe Gjermania, dhe investitorët, të cilët zgjedhin Spanjë si rregull, janë të gatshëm për të marrë më shumë rreziqe.

  Читайте также:  {:sq}Është koha për investitorët, që të shfrytëzojnë të lull në treg në Jug të Francës

  Rreziku për minimizimin dhe diversifikimin

  Të jepnin fonde për investitorët nuk është e garantuar. Varet, janë shumë më të shtrenjtë apo të lirë të pasurive, dhe kërkesa për të qiradhënies dhe me qira normat e saja.

  Ashtu si me çdo investimeve, investimet në pasuri të patundshme fondeve të përfshijnë rreziqe. Sa më i lartë të jepnin, aq më i lartë rreziku.

  «Një nga rreziqet kryesore të Fondit — defaulting menaxherët. Është e rëndësishme të zgjidhni një kompani me një histori të mirëfilltë, reputacion, transparent të raportimit dhe strategji të qartë», thotë George Kachmazov.

  Shumica e fondeve të përpiqet për të minimizuar rrezikun duke kombinuar strategjitë e ndryshme dhe diversifikimin e portofolit.

  Drejtori rreziqet dhe mënyrat për të minimizuar ato

  Tranio Të Dhënave

  Rreziqet Pasi fondet janë siguruar kundër rreziqeve
  Rreziqet makroekonomike
  (krizave, inflacioni, etj.)
  Përzgjedhja e qëndrueshme tregjet (p.sh., investimet në «big shtatë» në Gjermani) dhe shumëllojshmërisë (për shembull, 80 % e kapitalit mund të jenë të investuar në qendra tregtare apo zyra dhe 20% në qendrat e logjistikës dhe azilet)
  Rreziku i tregut
  (bie çmimet e pasurive të patundshme, të lirë me qira)
  Rrezikut të monedhës
  (për shembull, sistemi Australian i Fondit të investimeve në Shtetet e Bashkuara ekziston rreziku i zhvlerësimit të dollarit AMERIKAN)
  Legjislative rrezik
  (ndryshimet në legjislacion)
  Shitja me një çmim më poshtë blerjes Të blerë në nënvlerësuar zonat që pritet ose janë gentrification ose rigjenerimin
  Rrezik lidhur me financimin
  (në të ardhmen, Fondi mund të mos e marrë të favorshme kushtet për kreditë)
  Kreditë me normat fikse, LTV jo më shumë se 50 %
  Mos-pagesa e qirasë nga qiramarrësit Të besueshme të qiramarrësve me një të mirë e historisë së kredive (kompani të madhe, të tilla si Sainsbury e ndërmarrjeve shtetërore), disa qiramarrësit
  Rreziku i joproduktive Zgjedhja tashmë është dhënë me qira të objekteve me një minimum të banimit shkalla e 80-95 % në vendet me të zhvilluara të transportit dhe lidhjet e tregut të punës; gjatë dhe të vështirë të qirasë
  Rreziku i rritjes së kostove të mirëmbajtjes Një përzgjedhje cilësore të objekteve (strehim, nuk ka nevojë për riparim, «green» ndërtese klasa A, etj.)

  Shumë fonde diversifitsirovat portofolin tuaj të investimeve, gjegjësisht të investuar, një investitor në pasuri të patundshme të lloje të shumta në vende të ndryshme, duke përdorur strategji të ndryshme dhe fusha e investimeve. Përveç kësaj për të pasurive të patundshme, një Fond që mund të mbajë një pjesë të vogël të fondeve në para të gatshme ose letrave me vlerë. Ka edhe fonde që të mos investojnë drejtpërdrejt në pajisje, dhe të investojnë në fonde të tjera apo kompanive të përfshira në pasuri të patundshme.

  Një shembull i ndërtimit të strukturës së Fondit të portofolit subjekt i diversifikimit

  Si për të investuar?

  Projektet bazë dhe Thelbësore Plus është më pak e rrezikshme, por ju mund të fitojnë më shumë përmes Vlerën e Shtuar strategjive.

  «Një e vetme rekomandimet nr. Zgjedhja varet nga qëllimet e investimeve dhe të caktuara të investimeve në të klientit të portofolit. Për shembull, në qoftë se 80 % e fondeve kanë tashmë janë investuar në mjete të besueshme dhe mjet të nevojshëm për rritjen e profitabilitetit, ajo është ende e 20% mund të jetë drejtuar për projekte në Vlerë të Shtuar,» thotë Alexander Chernov.

  Sipas George Kachmazov, ata që dëshirojnë të investojnë në Vlerën e Shtuar, veçanërisht ajo është e rekomanduar për të zgjedhur të qartë tregjeve, si dhe sigurimin e fondeve për të minimizuar rreziqet.

  «Ajo është e rekomanduar për të zgjedhur fonde me premtuese strategjitë, gjegjësisht, duke investuar në këtë klasë të pasurive të patundshme që do të jetë në kërkesa në horizont 10-20 vjet— tha Giorgi Kachmazov.— Sipas mendimit tonë, kjo micropatent dhe azilet. Ajo është gjithashtu e rëndësishme për të zgjedhur një rritje zonë ku nuk është gentrification, i cili për arsye objektive, do të bëhen më të lëngshme pas 10 vjetësh. Fondet që të investojë në të ardhshëm dhe të tanishëm të strategjisë, do të ngjarë të sjellë investitori të ardhurat.»

  Shtojca: karakteristikat e Europiane të pasurive të patundshme fondet

  Të Dhënat E PwC

  Vend Statusi ligjor Kërkesat për fonde të Pro Të këqijat
  Austri Real estate Fondi Immobilien-Sondervermögen) është një Fond i hapur lloji, nuk është një entitet juridik; menaxhohet nga një Austriak menaxhimin e kompanisë (Kapitalanlagegesellschaft, KAG) është ose OOO (Gesellschaft mit beschränkter Haftung, GmbH), ose kompani aksionere (Aktiengesellschaft, AG) Investime të paktën 10 herë në 4 vjet Për të gjithë investitorët; nuk tatimi në të Fondit nivel; e mirë uregulirovanii; Fondi shëlben aksione në bazë të kërkesës së investitorëve Kufizime mbi llojet e pasurive të patundshme; rritja e vlerës së pasurive të paluajtshme është i nënshtrohen tatimit, pavarësisht nëse ajo është shitur
  Një e veçantë e pasurive të patundshme të Fondit (Immobilien-Spezialsondervermögen) është një Fond, nuk është një entitet juridik; menaxhohet nga një Austriak menaxhimin e kompanisë (KAG) është ose OOO (GmbH) ose PAZ (AG) Investime të paktën 5 herë në 4 vjet Një mjet fleksibël për investitorët institucionale Kufizimet në disa lloje të pasurive të patundshme; Fondi vetëm për personat juridik; zakonisht vetëm investimet afatgjata; rritja e vlerës së pasurive të paluajtshme është i nënshtrohen tatimit, pavarësisht nëse ajo është shitur
  Mbretëria e BASHKUAR Fondet janë partneritet me përgjegjësi të kufizuar (Ortakëri e Kufizuar) Asnjë Nuk e tatimit në Fondin e nivelit më të ulët të taksave për jo-rezident investitorët Struktura është më i përshtatshëm për fondet e mbyllur lloji
  Fiskal transparent të fondeve (Tatimore Transparente Fondet, TTFs): autorizuar dhe rregulluar me përgjegjësi të kufizuar, ortakëri (i autorizuar dhe rregulluar ortakëri e kufizuar e automjeteve, ALP) dhe struktura e bazuar në marrëveshje të përbashkët të pronësisë (kontraktuale bashkë-pronësisë marrëveshje, CCA) Asnjë Nuk e tatimit në Fondin e nivelit më të ulët të taksave për jo-rezident investitorët; jo-rezidentët mund të jenë të liruara nga tatimi mbi fitimet kapitale TTF — të reja për mënyrën e funksionimit të Fondit, gjegjësisht nuk është pasiguria në njohjen e organizatave ndërkombëtare
  Një autorizuar të Fondit të investimit në pasuri të patundshme (Pasuri të Autorizuar të Fondit të Investimeve, PAIF), një kompani investimi i hapur lloji (të hapura, të investimeve të kompanisë OEIC) Kushtet janë diskutuar në mënyrë individuale Shumica e neneve të Fondit të ardhurat e liruara prej tatimit të korporatës (por të ardhurat e investitorëve janë të tatohen) Rregullore strikte e aktiviteteve të Fondit (Shërbimi për monitorimin e transaksioneve financiare, Financiare Sjelljes Autoriteti)
  Gjermani Real estate Fondi Immobilien-Sondervermögen) është një Fond i hapur lloji, nuk është një entitet juridik; menaxhohet nga një gjerman menaxhimin e kompanisë (KAG) është ose OOO (GmbH) ose PAZ (AG) ose LLC dhe ortakëri e kufizuar (Gesellschaft mit beschränkter Haftung & Compagnie Kommanditgesellschaft, GmbH & Co. KG) Financimi i bankës 30% e vlerës totale të aseteve të pasurive të patundshme Të përbashkët dhe mjet të besueshme për të gjithë investitorët; jo tatimore në nivelin e Fondit të Për të riblerjes të njësive minimale dy vjeçare mbajtjen e periudhës vjetore të periudhës së njoftimit të tërheqjes
  Në natyrë Fond të veçantë (Spezial-Sondervermögen) — nuk është një entitet juridik; menaxhohet nga një gjerman menaxhimin e kompanisë (KAG) është ose OOO (GmbH) ose PAZ (AG) ose LLC dhe ortakëri e kufizuar (GmbH & Co. KG) Financimi i bankës jo më shumë se 50 % e vlerës totale të aseteve të pasurive të patundshme Jo tatimore në nivelin e Fondit të Vetëm profesionale ose gjysmë-profesional investitorët
  Një të mbyllura në fund të Fondit (Investmentkommanditgesellschaft geschlossene Investimet KG) është një përgjegjësi të kufizuar, ortakëri; partneri — zakonisht OOO (GmbH). investitorët janë partnerët me të kufizuar detyrimi financiar Financimi i bankës 60% e vlerës së përgjithshme të aseteve të pasurive të patundshme Për të gjithë investitorët; nuk tatimi mbi shpërndarjen e të ardhurave Jo në dispozicion marrëveshjeve për shmangien e tatimit të dyfishtë dhe Direktivën Evropiane; Fondi mund të jetë subjekt gjermane të tregtisë tatimore
  Fond të veçantë (Spezial-Investime-KG); investimeve SH.A. (Investmentaktiengesellschaft) ose me përgjegjësi të kufizuar, ortakëri (Investimet KG); partneri kryesor — zakonisht OOO (GmbH). investitorët janë partnerët me të kufizuar detyrimi financiar Asnjë Nuk tatimet e të ardhurave në nivelin e Fondit Jo në dispozicion marrëveshjeve për shmangien e tatimit të dyfishtë dhe Direktivën Evropiane; ajo është vetëm profesional, apo gjysmë-profesional investitorët
  Luksemburg Fondet e rregulluar me marrëveshje në skemat e investimeve kolektive (Ndërmarrjet Kolektive të Investimeve UCIs): Fondi colocation (Fonds Commun de Vendosje, FCP), një kompani investimi me variabile e kapitalit (Société d’investissement à Kapitalit të Ndryshueshme, SICAV) kompani investimi me i fiksuar kapitale (Société d’investissement à Kapitale Fixe, SICAF); menaxhohet nga një Luksemburg të menaxhimit të kompanisë (Alternative të Investimeve Menaxheri i Fondit të AIFM) Një maksimum prej 20 % e fondeve të mund të investohen në një të vetme të investimeve; financimit të Bankës jo më shumë se 50% e vlerës totale të aseteve të pasurive të patundshme; minimale vlera e aseteve — € 1.25 milion Fleksibël instrumenti investimi, është e njohur me investitorët e huaj; jo tatimore në nivelin e Fondit të Tatimet e investitorëve të varet nga vendi i banimit
  Mode e specializuar e fondeve të investimeve (të Specializuara, Fondet e Investimeve, SIF): i FCP, SICAV, SICAF Një maksimum prej 30 % të fondeve mund të investuar në një të vetme të investimeve objekt; minimale vlera e aseteve — € 1.25 milion Jo tatimore në nivelin e Fondit të Investitorët mund të jenë vetëm kompanitë profesionale, investitorët apo individëve të cilët investojnë një minimum prej 125 mijë euro, ose i gatshëm të ofrojë dokumentacionin e përvojë dhe investime; tatimet e investitorëve të varet nga vendi i banimit
  Shoqëria e investimit në rrezik të kapitalit (Société d’investissement en Kapitale à i rrezikshëm, SICAR); mund të merrni të ndryshme të formave ligjore (LLC, me përgjegjësi të kufizuar, ortakëri, dhe të tjerët) Jo (sepse investimeve është oportunist) Jo tatimore në nivelin e Fondit të Vetëm profesionale investitorët; tatimet e investitorëve të varet nga vendi i banimit
  Francë Real estate Fondit të investimeve (Fonds de Vendosjen Immobilier, FPI) dhe kompania e të cilit fillor aktivitete janë operacionet me pasuri të patundshme (Société de Vendosjen à Prépondérance Immobilière, SPPICAV); menaxhohet nga frëngjisht ose të regjistruar në një vend i BE-së të menaxhimit të kompanisë Kapitale në shumën e 500 mijë euro në 3 vitet e para pas krijimit; të paktën 60 % të aseteve duhet të jetë e pasurive të patundshme; të paktën 85% e të ardhurave nga qiraja dhe (për SPPICAV) 100 % nga fitimet kapitale, është e shpërndarë për investitorët Nuk e tatimit në Fondin e nivelit të fondeve publike mund të jenë të liruara nga 3 për qind të taksave Jo në dispozicion marrëveshjeve për shmangien e tatimit të dyfishtë; fondet e FPI të vogla
  Читайте также:  {:sq}Hostele jashtë vendit: përparësitë e format dhe rentabilitetin e investimeve

  Ky material mund të përdoret vetëm për qëllime informative. Real estate investime përfshijnë rreziqe, duke përfshirë rrezikun e humbjes së shumës së kapitalit të investuar. Për të kuptuar nuanca ju do të ndihmojë ekspertë të kualifikuar në investime. Tranio rekomandon që të konsultoheni me të para të investuar.

  Yulia Kozhevnikova, Tranio