{:sq}StevanZZ / Shutterstock

Megjithatë, totali i investimeve në Evropian hotel pasurive të patundshme ka rënë me 6.7% yoy dhe arriti në 23.3 miliardë Euro në tremujorin e tretë të 2019, thotë se raporti i fundit nga CBRE.

«Pavarësisht nga rënia e përgjithshme në të investimeve në Evropian mikpritjen sektorin e interesit të investitorëve mbetet i lartë, sidomos në Spanjë, Itali dhe Hollandë. Një numër më i vogël i të madhe të transaksioneve të kontribuar në uljen e investimeve. Megjithatë, ne jemi duke parë rritjen e interesit turistik në tregjet, ata janë tërheqëse për konservatore investitorët», — tha Paul Kapiris, Drejtor për investimet ndërkombëtare në hotel real estate CBRE.

Mbretëria e BASHKUAR mbetet më e madhe në Evropë hotel tregut. Ajo shquhej për 27 % e investimeve në hapësirën Evropiane për një vit. Megjithatë, investimet e vëllimit të rënë nga 12.1% dhe 6.2 miliardë euro. Accor e HotelInvest ka fituar Novotel dhe Ibis Blackfriars në Londër. Megjithatë, ekspertë të theksohet se më të mëdha të merret në BRITANI të madhe gjatë vitit të kaluar nuk ishte.

Читайте также:  {:sq}Pesë "hot" investimet në hotel real estate

Gjermani rifituar vendin e dytë për investimet në sektorin e hotelit. Megjithatë, vëllimi i merret rënë nga 18.2% në 3.4 miliardë euro. Në tremujorin e tretë suedeze hotel Fondi AB Pandox fituar tre hotel HR Grupi në qytetet e Augsburg, Erfurt dhe Dortmund.

Italia mori vendin e tretë për investimet në hotele në mesin e vendeve Evropiane. Volumi i investimeve në sektorin e hotelit në Itali, rritja mbresëlënëse 72.9% në terma vjetore dhe arriti në 2.9 miliardë euro. Kjo ishte lehtësuar nga një marrëveshje me një kompani hotel Belmond dhe blerjen e kompanisë Amerikane Oaktree portofolit të 15 hotele në tremujorin e dytë. Përpara shitjes NH CityLife në Milan do të thotë nivel më të lartë të likuiditetit në treg. Aktive investitorë institucionalë, të tilla si Invesco RI dhe AXA IM, të kontribuojë për kalimin e italiane hotel treg nga oportunist bërthamë, thonë ekspertët.

Читайте также:  {:sq}Top 10 vendet, ku Rusët në kërkim për punë të jashtme të pasurive të patundshme

Në Francë, në tremujorin e tretë të mbyllur e pesëmbëdhjetë merret në sektorin e mikpritjes. Volumi i investimeve në hotel tregu u rrit me 47 % në vit dhe arriti në 2.6 miliardë euro. Më e madhe marrëveshja ishte shitja e Novotel Paris Qendra Gare Montparnasse. Ndër investitorët ndërkombëtar për të investuar në frëngjisht hotel — Benson Elliot Kapitalit të Partnerëve, Schroder Pasurive të patundshme Hotele dhe KSL Kapitalit të Partnerëve.

Sipas raportit, në rentabilitetin e hoteleve në qendër të qytetit të zvogëlohet, kështu që investitorët janë gjithnjë e më shumë duke pasur parasysh investimet në resort hotele si një alternativë të qëndrueshme. Dy të njohur Italian turistik të shitur këtë vit, Capri Palace për 105 milionë euro kompanisë Dubai Mbajtjes së (Jumeirah) dhe hotel Le Ginestre për 32 milionë euro, kompania Enma Kapitale.

Читайте также:  {:sq}Top 10 vendet për vizitorët e huaj në blerjen e pronës: zgjedhja e Rusëve në 2015

Burimi: CBRE

Të gjitha nenet nga ky autor