{:sq}Catarina Belova / Shutterstock

Ekspertët identifikuar qyteteve Evropiane që do të tërheqë shumicën e investimeve në pasuri të patundshme në vitin 2020. Kjo ishte raportuar në një studim të kryer nga kompania konsulente PwC dhe e Tokës Urbane Instituti.

Analistët PwC dhe e Tokës Urbane Institutit të anketuara 905 të anketuarve nga 22 vende të Evropës. Në mesin e tyre ishin investitorët në pasuri të patundshme, fondet e investimeve, të pasurive të patundshme agjencitë dhe bankat.

Sipas studimit, të intervistuarve ende besojmë fuqimisht në të pasurive të patundshme si një tërheqës klasës së investimeve, pavarësisht politik dhe vështirësitë ekonomike.

Vendimi i bankave Qendrore për të mirëmbajtur apo më e ulët e normave të interesit ishte një nga faktorët mbështetës e nivelit të përgjithshëm të optimizëm. Sipas shumica e të anketuarve, një politikë e tillë monetare është rritur atraktivitetin e pasurive të patundshme në raport me obligacionet dhe aksionet.

Читайте также:  {:sq}Investimeve të pasurive të patundshme në Francë dhe Gjermani sot është më e mirë

Në renditjen e më atraktiv të qyteteve Evropiane për të investimeve të pasurive të patundshme fitoi Paris. Vitin e kaluar është lider në Lisbonë në këtë kohë ishte pas dhjetë.

Londër është shpejt hynë në top 5 të këtij viti, edhe pse vitin e kaluar nuk ishte i përfshirë edhe në krye të njëzet. Barcelona gjithashtu është përmirësuar ndjeshëm rezultat i kësaj, të hysh në krye të dhjetë të vitit të kaluar, pas rënies në 27 vendin.

Francezët e kapitalit është e nevojshme për të udhëhequr koncepti i zhvillimit urban më të madhe në Paris bazuar në zgjerimin e kufijve të qytetit, krijimin e qendrave të biznesit dhe të reja ekonomike polet për të nxitur risi.

Читайте также:  {:sq}Pronë në Francë që i përshtaten të gjitha shijet: këshilla për të emigrantëve dhe investitorët

TOP 10 qytetet Europiane për të investimeve të pasurive të patundshme në vitin 2020:

 • Paris
 • Berlin
 • Frankfurt am main
 • Londër
 • Madrid
 • Amsterdam
 • Mynih
 • Hamburg
 • Barcelona
 • Lisbonë
 • Nga 11-vjetorit të 20-th vend është e vendosur në Milano, Dublin, Bruksel, Varshavë, Vjenë, Luksemburg, Cyrih, Stokholm, Kopenhagë dhe Pragë.

  Burimi: PwC

  Të gjitha nenet nga ky autor